Plánov a plánov.. Začalo to niekedy snáď už v máji tohto roku, čo sme prvý krát začali s kamarátmi otvorene špekulovať, že by nebolo zlé vypadnúť s autami, keď ich už máme aj niekde za hranice. Ideálne niekde ďalej ako do Viedne alebo Budapešti.

Desiatky hádok, zmien plánov, mapovaní trasy a všetkého možného nás doviedlo až k tomu, že sme sa na to definitívne vykašlali. Myšlienku sme oživili opätovne až v septembri a to poriadne zhurta.

Jeden pekný septembrový večer som sa rozhodol (vlastne som rozhodol za celú posádku) — o tri dni ideme do Rumunska! Otvoril som pekne krásne Google Maps aj Yandex Maps a začal porovnávať všetky možné cesty a plánovať trasu.

Ani sme sa nenazdali a zrazu boli 3 hodiny ráno (a hej, bolo treba ísť aj do roboty..), ale všetko bolo naplánované do posledného detailu. Cesta, prestávky, ceny, ubytovanie, vstupné a všetky zastávky. Stačilo sadnúť do auta a vyraziť na cestu. Vytvorili sme cestovný PDF dokument, ktorý sme vytlačili a rozdali celej posádke.

Posledné, čomu som ani sám neveril, že naše autá prežijú nevedno aké Rumunské cesty. Akékoľvek môžu byť, určite nebudú dobré, to bola snáď prvá myšlienka, s ktorou som si v tú noc líhal spať.

Potešený potenciálnym výletom, vystrašený či to naše autá vydržia sme sa o dva dni na to vybrali na dovolenku (rozumej Roadtrip) do Rumunska